Glumci iz filma “Zaraza” snimili video o virusu korona


Perite ruke kao da vam život od toga zavisi, poručili su u specijalnom videu glavni glumci filma “Zaraza” koji je u režiji Stivena Soderberga 2011. godine upozorio svijet na jezivu pandemiju virusom sličnu ovoj današnjoj.

Kejt Vinslet, Met Dejmon, Lorens Fišbern i Dženifer Ili pojavljuju se u glavnim ulogama filma “Zaraza”, a sada su se zajedno sa Soderbergom i scenaristom Skotom Bernsom udružili s naučnicima iz Škole javnog zdravlja pri Univerzitetu Kornel da bi u javnosti popularisali informacije o korona virusu zasnovane na naučnim otkrićima u vezi sa pandemijom.

Namjera glumaca bila je da klipovima podrže mjere suzbijanja pandemije, prakse držanja odstojanja, objasne nedoumice oko vakcina i upute na stavove stručnjaka, prenose mediji.

Glumica Kejt Vinslet, koja u “Zarazi” igra epidemiologa, poručuje da je pripremajući ulogu provela dosta vremena s pravim epidemiolozima.

“Najvažnije što sam naučila bilo je da peremo ruke, kao da nam život od toga zavisi. Uradite to da biste zaštitili sebe ili osobe oko vas”, poručuje Kejt Vinslet.

Njen kolega Met Dejmom u svom videu podsjeća da su stručnjaci kategorični u postavljanju distance među ljudima kao jedne od preventivnih mjera protiv zaraze.

Glumac Lorens Fišbern, koji je takođe igrao doktora u “Zarazi”, podsjetio je na ranije epidemije malih boginja i drugih oboljenja poslije kojih su ljudi mijenjali način života.

A Dženifer Ili, koja je “Zarazi” igrala naučnicu koja otkriva vakcinu, poručuje da svi moraju biti tu jedni za druge.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.