Galerija Brodac uživo će prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije


Sutra, 27. marta, s početkom u 20 časova, sarajevska galerija Brodac će uživo prenositi rad umjetnika Muhameda Baručije iz njegovog ateljea.

“Želimo iskoristiti vrijeme samoizolacije za postavljanje egzistencijalnih pitanja: Zašto smo danas ovdje i da li postoji jedinstvo svijeta u problemu? Koji je odgovor društva na globalnu zajedničku krizu? Kako to utiče na običnog čovjeka u izolaciji? Što je solidarnost u kriznim vremenima, što se događa s solidarnošću nakon prestanka izvanrednog stanja? Kako izgleda život na planeti koji se može uništiti jednim klikom? Da li nam je potreban novi društveni ugovor i kako on izgleda? Hoće li nas ova kriza potaknuti na zahtjevanje više sloboda i humanije životne okolnosti ili prema većem totalitarizmu?”, poručuju iz Galerije.

Link za streaming uživo bit će objavljen u događaju na Facebooku.

Kako kažu iz galerije oni postoje u namjeri da podrže i predstave savremenu umjetnost svima.

“Želimo da služimo zajednici u ime zajedničkog dobra svih nas”, dodali su.

Galerija Brodac nastala je kao entuzijastičan potez nekoliko volontera spremnih da se bore protiv socio-ekonomske i političke opresije i indiferentnosti mladeži. Grupa mladih umjetnika i umjetnica organizovali su “radne akcije” da očiste i stvore prostor gdje mogu izlagati i dijeliti prostor sa svojim kolegama, potaknuti činjenicom da ni vlast ni drugi nisu imali sluha za rastuću snagu umjetnosti koju mlađe generacije imaju za ponuditi.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.