Fudbaleri na OI i sa 24 godine


Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odlučila je povisiti dopuštenu starsonu dob igrača za pravo nastupa na Ljetnim olimpijskim igrama.

Reakcija je to na raniju odluku Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji je zbog pandemije virusa korona Igre u Tokiju prolongirao za ljeto 2021. godine. Tako je dosadašnji limit najstarije dopuštene uzrasne dobi sa dosadašnje 23 za fudbalere podignut na 24 godine starosti.

Takođe, FIFA je zbog golbalnog svjetskog zdravstvenog problema na video-konferenciji donijela odluku o otkazivanju svih reprezentativnih utakmice koje su bile zakazane za jun. Zbog novonastale situacije osnovana je i radna grupa, koju čine predstavnici svih kontinentalnih federacija. Ovo tijelo u narednom periodu pratiće razvoj situacije i razmotriti plan sastavljanja novog kalendara odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Termini će zavisiti najviše od nastavka nacionalnih prvenstava, koja su širom svijeta prekinuta.

“Fudbal će se vratiti. Kada se to dogodi, proslavićemo zajedno izlazak iz noćne more. Fudbal koji će doći nakon virusa biće potpuno drugačiji. Bićemo svi bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima”, kazao je Đani Infantino, predsjednik FIFA.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.