Fudbal će biti potpuno drugačiji nakon virusa korona


Fudbal će biti sasvim drugačiji kada se konačno nastavi nakon izbijanja virusa korona, kazao je predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino u razgovoru za italijansku novinsku agenciju ANSA.

“Fudbal će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavićemo zajedno izlazak iz noćne more”, rekao je šef krovne fudbalske organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnjacima, koji su pogođeni tokom globalne krize uzrokovane pandemijom virusa korona.

“Moje italijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa porodice naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila,” naglasio je.

Infantino smatra kako će fudbal nakon virusa biti “više uključiv, društveniji i podržavajući.”

“Postoji jedna lekcija koju moramo razumijeti, fudbal koji će doći nakon virusa biće potpuno drugačiji. Biće više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji,” kazao je Infantino dodavši: “Bićemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.”

Prošle sedmice Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a finansijska sredstva sve više koncentrisana u rukama nekolicine elitnih klubova, prenosi Hina.

Sugerisao je kako bi moglo biti “manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje timova, ali više uravnoteženih”.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.