”Crveni krst” Bijeljina: 3.000 ZAŠTITNIH MASKI biće podijeljeno penzionerima u narednim danima


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, izdvojila je iz budžeta RS 100.000 KM za nabavku 95.000 zaštitnih maski koji će preko Crvenog krsta lokalnih zajednica RS biti podijeljene penzionerima.

Prva količina zaštitnih maski, stigla je prekjuče u prostorije Gradske organizacije „Crvenog krsta“ Bijeljina. Aktivnost vezanu za podjelu maski penzionerima, bijeljinska Gradska organizacija „Crvenog krsta“ započela je juče, uručenjem prvih 1.000 zaštitnih maski Udruženju penzionera.

„Od donacije predsjednice RS, dogovoreno je da 3.000 maski bude dostavljeno u Bijeljinu. Juče je stigla prva pošiljka od 1.000 zaštitnih maski i mi smo ih danas preko volontera GO „Crvenog krsta“ uručili Udruženju penzionera Grada Bijeljine. Dogovorili smo se da Udruženje po svojim Mjesnim odborima podijeli penzionerima maske po svom ključu“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini sekretar GO „Crvenog krsta“ Bijeljina Perica Gligić.

Gligić je istakao da očekuju da u narednim danima dobiju i preostalih 2.000 maski i najavio je da će one biti dostavljene Udruženju penzionera na isti način.

„Iz Udruženja penzionera su mi rekli da nema potrebe da u ovoj akciji učestvuju volonteri GO „Crvenog krsta“, jer u Udruženju ima dovoljan broj penzionera ispod 65 godina, tako da će oni to dijeliti na svoj način. U suštini, volonteri penzioneri će dijeliti maske penzionerima“, naglasio je Gligić.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.