Borac vratio elitnu košarku u Banjaluku


Znam kako je kada u finalnoj utakmici podignete trofej i ostaje žal što su igrači ostali uskraćeni za taj osjećaj, ali srećni smo što smo osvojili titulu prvaka RS i što se bh. košarka konačno vraća u Banjaluku, rekao je Marko Šćekić, trener košarkaša Borca.

Banjalučani su osvojili titulu nakon prekida takmičenja u Prvoj ligi RS zbog pandemije virusa korona. Bili su najuspješniji u dosadašnjem dijelu lige tako da će se najviši rang bh. košarke igrati u Banjaluci prvi put od 2013. godine.

Nakon 19 odigranih kola u Prvoj ligi RS ekipa trener Šćekića je upisala 18 pobjeda i jedan poraz, te ima šest pobjeda više od drugoplasiranog HEO Aleksić komerca.

“Bez obzira na to što se takmičenje na ovakav način završilo, mislimo da smo najviše zaslužili titulu. Na terenu smo pokazali da smo najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi RS, ali i na finalnom turniru Kupa BiH gdje smo odlično igrali s ekipama iz Premijer lige i zamalo i osvojili trofej. Kao što sam rekao, bilo bi bolje da je titula osvojena nakon odigranih svih predviđenih utakmica, a ovako nas je viša sila pogurala do Premijer lige”, rekao je Šćekić za “Nezavisne”.

Jedini poraz Borac je doživio od Prijedor Spartaka (76:79)

“Taj poraz se desio kada smo ostali bez dva igrača i trećeg tokom utakmice zbog povrede. Ne mogu previše da tugujem zbog tog poraza. Prezadovoljan sam zalaganjem igrača tokom čitave sezone, ponašali su se kao pravi profesionalci. Gledao sam da svaku utakmicu odigramo čvrsto, borbeno, s poštovanjem jedni prema drugima, s poštovanjem prema lopti, disciplinovano i rezultat toga su pobjede”, istakao je Šćekić.

Borac je i prošle sezone bio blizu osvajanja titule. U dramatičnoj, petoj, utakmici finalne serije plej-ofa poražen je od Leotara, a završnicu takmičenja pratile su povrede nekoliko igrača. Sada je cilj ispunjen i Borac je u najvišem rangu takmičenja.

“To puno znači i za klub i za grad, ali i za bh. košarku. Nastup Borca u bh. ligi, ali i Bosne koja se vratila u najviši rang, mnogo znači i sigurno će dvorane biti pune. Jedva čekam da počne sezona”, istakao je trener Šćekić, nekada uspješni košarkaš.

Jedan od najboljih na terenu bio je Nebojša Pavlović, koji je kada je obukao dres Borca rekao da je došao da vrati titulu u Banjaluku.

“Tako je i obećanje sam ispunio. Naravno, svi bismo voljeli da smo titulu osvojili u punom ‘Boriku’ pred našim navijačima, ali na ovakav rasplet situacije nismo mogli da utičemo. Mnogo liga u Evropi je završilo takmičenje prije vremena i proglasilo šampione”, rekao je Pavlović i dodao:

“Nagrađeni smo za trud i rad, maksimalno smo odigrali svaku utakmicu.”

Pavlović kaže da ne zna da li će i sljedeće sezone biti dio kluba:

“Duga je pauza, vidjećemo, razgovaraću s čelnicima kluba. Ima vremena za sve.”

I Šćekić je rekao da je rano govoriti o timu za sljedeću sezonu, da će tek razgovarati s igračima, da je potrebno da se vidi s kakvim će budžetom raspolagati, da li će biti pojačanja…. Ali, kaže da će igrači na trening čim dobiju zeleno svjetlo.

“Nadam se da će to biti već u aprilu, da ćemo maj i jun trenirati, a onda napraviti pauzu do avgusta, kada će početi pripeme za sljedeću sezonu”, rekao je Šćekić.Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.