Bijeljinski štab: Veliki broj građana krši zabranu okupljanja


Gradski štab Bijeljine za vanredne situacije upozorio je da na ulicama i drugim javnim prostorima u Bijeljini veliki broj građana krši zabranu okupljanja i time doprinosi širenju zaraze virusom korona.

“Iako je lijepo vrijeme prijatno za šetnju, Štab podsjeća da temperatura ovih dana izuzetno pogoduje širenju virusa i da nas, po procjenama stručnjaka, u narednom periodu očekuje vrhunac epidemije na našem području i rast broja oboljelih. Uz sve razumijevanje za potrebu građana da ove dane iskoriste za druženje, zaštita zdravlja stanovništva je najvažniji cilj i ne smijemo dozvoliti da epidemija izmakne kontroli”, navodi se u saopštenju Štaba.

Bijeljine, dovoljna potvrda ozbiljnosti situacije i opasnosti koju nosi.

“Zbog toga, Gradski štab za vanredne situacije upozorava da neće biti tolerisano kršenje naredbi koje su donesene na nivou Republike i Grada, kao i da će svako nepoštovanje ovih mjera biti sankcionisano od novčanih kazni do prinudnog smještanja u odgovarajući karantin građana koji ne poštuju naredbu o kućnoj izolaciji”, ističu iz Štaba.

Istovremeno, izrazili su zahvalnost svim građanima, ustanovama i preduzećima koji se odgovorno odnose prema svom i zdravlju svojih sugrađana.

“Vjerujemo da ćemo zajedno uspjeti da pobijedimo u borbi protiv virusa. Budite odgovorni, ostanite kod kuće!”, zaključuje se u saopštenju.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.