Bijeljinski privrednici obezbijedili sredstva za nabavku respiratora


Grad Bijeljina je obavijestio građane da je veliki broj privrednika sa područja Grada odreagovao i da su u veoma kratkom roku obezbijedili sredstva za nabavku respiratora za liječenje teško oboljelih i vitalno ugroženih lica, zaraženih virusom korona (COVID 19).

Naime, Privredni savjet Grada Bijeljina je pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu jednog respiratora za JZU Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini i na taj način podržao akciju “RESPIRATOR ZA SRPSКU”.

Respirator koji je u tom trenutku bio dostupan na tržištu koštao je 50.000 КM. Bilo je veoma važno da se hitno prikupe sredstva kako bi respirator zaista stigao u Bijeljinu, jer su ti aparati u ovom momentu potrebni cijelom svijetu.

“Privrednici su ponovo pokazali da su bitan dio društve nezajednice, da imaju sposobnost da stvaraju novu vrijednost i da su spremni da pomognu građanima kada je to najpotrebnije. Na ovaj način privrednici su pokazali svoj osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici, spremnost i odlučnost da zajedno sa građanima učestvuju u sprečavanju i širenju posljedica pandemije koja je prerasla u ozbiljnu globalnu društveno ekonomsku katastrofu”, saopštili su iz Grada Bijeljina.

S obzirom na to da je visina prikupljenih sredstava premašila iznos od 700.000 КM, akcija je preko Crvenog krsta proširena i višak novca će se preusmjeriti za nabavku dodatne medicinske opreme, zaštitinih sredstava, pomoć ugroženim kategorijama lica i slične namjene.

“Pozivamo sva pravna i fizička lica, ugledne građane, politički angažovana lica, lica sa značajnijih društveno-političkih funkcija i sve koji su spremni da i dalje podrže ovu humanu akciju, da novčana sredstva uplate na račun: Naša bank a.d. Bijeljina:  554 001 0000 1246 29 Svrha plaćanja: Akcija RESPIRATOR ZA SRPSКU”, navedeno je.

Privredni savjet Grada Bijeljina se zahvaljuje svim privrednicima i ustanovama koji su dali svoj doprinos ovoj akciji. Neka iskazana humanost tih privrednika bude motivacija i za one koji u prvi mah nisu bili u mogućnosti da podrže akciju.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.