Bijeljinci poštuju mjere samoizolacije – Pet lica kažnjeno tokom policijskog časa


Komunalna policija u Bijeljini izvršila je u protekla 24 časa kontrolu 99 lica i sva su poštovala kućnu samoizolaciju, saopšteno je nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 815 lica, što je za 104 manje nego prethodnog dana.

Gradski sanitarni inspektor je u protekla 24 časa izdao 27 novih rješenja za izolaciju, što je ukupno 92 izdata rješenja o izolaciji.

Štab za vanredne situacije u Bijeljini donio je odluku da Republičkom štabu uputi zahtjev za izradu aplikacije za praćenje lica u samoizolaciji, s ciljem efikasnije kontrole ovih osoba.

Policijska uprava Bijeljina je u protekla 24 časa prekršajno kaznila pet lica koja su prekršila policijski čas i jedno lice starije od 65 godina koje je prekršilo zabranu kretanja.

U saopštenju se navodi da se nastavlja dezinfekcija stambenih zgrada i javnih objekata, kao i pranje i dezinfekcija ulica.

Kol-centar je prethodnog dana odgovorio na 14 zahtjeva sugrađana za dostavu hrane i lijekova.

Gradska uprava Bijeljine pozvala je građane na odgovornost i poštovanje savjeta medicinskih radnika i republičkih institucija i ustanova, prije svega na sprovođenje mjera higijene i socijalnu distancu.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.