BIJELJINA: Zbog kršenja samoizolacije jedno lice sprovedeno u karantin


U Bijeljini je zbog kršenja samoizolacije jedno lice sprovedeno u karantin u fiskulturnoj sali, saopšteno je nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

U Bijeljini je virusom korona zaraženo 11 osoba, 89 lica je u izolaciji u kućnom karantinu, 16 lica je u karantinu u fiskulturnoj sali, četiri u karantinu u Domu učenika i devet u bolničkom karantinu.

Jedno zaraženo lice nalazi se u kućnom karantinu, a u šatorskom karantinu na graničnom prelazu Rača osam lica čeka rezultate testiranja.

U protekla 24 časa na Rači je prešlo 259 kamiona, a na graničnom prelazu Pavlovića most 38.

Pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 736 lica.

Gradski štab pohvalio je saradnju Komunalne policije i pripadnika Policijske uprave Bijeljina tokom kontrole lica u samoizolaciji, a najavljena je pojačana kontrola na Kvantaškoj pijaci, gdje se i dalje ne poštuje zabrana okupljanja.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini su uzeti uzorci od 71 lica, od kojih je 11 sa pozitivnim, a 28 sa negativnim rezultatom na virus korona, dok se za 34 lica čeka rezultat.

Od danas je zabranjeno okupljanje u Gradskom parku, na izletištima, vikend-naseljima i teretanama na području grada.

Preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Eko-zaštita” i “Komunalac” u kontinuitetu vrše dezinfekciju stambenih zgrada, javnih objekata i gradskih ulica.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.