Bijeljina – Štab za vanredne situacije traži izradu aplikacije za praćenje lica u izolaciji!


Komunalna policija Bijeljina izvršila je kontrolu 99 lica koja se nalaze u kućnoj samoizolaciji i sva lica su poštovala zabranu kretanja, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Gradski štab za vanredne situacije donio je danas i odluku na osnovu koje će Republičkom štabu uputiti zahtjev za izradu aplikacije za praćenje lica u samoizolaciji, a u cilju vršenja efikasnije kontrole ovih osoba.

Policijska uprava Bijeljina izdala je prekšajni nalog za pet lica koja su prekšila policijski čas i za jedno lice preko 65 godina koje je prekršilo zabranu kretanja.

U prethodna 24 časa od Gradskog sanitarnog inspektora izdato je 27 novih rješenja za izolaciju, što je ukupno 92 izdata rješenja o izolaciji.

U protekla 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 278 vozila, dok je na Pavlović mostu granicu prešlo 21 vozilo.

Što se tiče dezinfekcije stambenih zgrada i javnih objekata, komunalno preduzeće a.d. „Vodovod i kanalizacija“ je 1. aprila izvršilo dezinfekciju 11 objekta – četiri stambene zgrade, prostorije Centra za socijalni rad, Agrarnog fonda, OŠ „Knez Ivo od Semberije“ i prostorije dvije mjesne zajednice. Preduzeće „Eko zaštita“ Bijeljina izvršilo je dezinfekciju prostora oko sportske sale OŠ „Vuk Karadžić“ gdje je smješten karantin. Firma „Komunalac“ AD izvršila je pranje i dezinfkeciju devet ulica – Potporučnika Smajića, Žrtava fašističkog terora, Galac, Lozničke, Nikole Spasojevića, Drinske, Ivana Gorana Kovačića, Đure Daničića i 27. marta.

Kol- centar je prethodnog dana imao 27 poziva, a od toga realizovano je 14 zahtjeva za dostavom hrane i lijekova. Na Gradskom štabu je usvojena odluka da se ukine rad Kol-centra subotom, jer je licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje utorkom i petkom u jutarnjim časovima, a Dom zdravlja subotom ne izdaje recepte za lijekove.

Gradska uprava Grada Bijeljina poziva građane na odgovornost i poštovanje savjeta medicinskih radnika i republičkih institucija i ustanova, prije svega na sprovođenje mjera higijene i socijalnu distancu.


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.