Bijeljina – Pet monitora i mobilni respirator za bijeljinsku bolnicu


Grad Bijeljina obezbijediće pravilno zbrinjavanje infektivnog otpada iz tri karantina koji su u funkciji u ovoj lokalnoj zajednici, najavio je zamjenik gradonačelnika Predrag Jović.

U karantinu na Rači nalazi se jedna osoba, fiskulturnoj sali četiri, a Đačkom domu tri.

Nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Jović je naveo da će za potrebe opremanja intenzivne njege u karantinu bijeljinske bolnice biti nabavljeno pet monitora i jedan mobilni respirator, o čemu će u toku dana odlučiti konzorcijum koji čine Tehnički remont Bratunac /TRB/, gradski Crveni krst i predstavnici lokalne uprave.

U humanitarnoj akciji privrednika u regiji “Respirator za Srpsku”, koju je pokrenula kompanija TRB, prikupljeno je milion KM za kupovinu medicinske opreme i jačanje zdravstvenog sektora u borbi protiv epidemije virusa korona.

Jović je rekao novinarima da je juče podijeljeno 40 paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije romske porodice u Bijeljini i da je u toku šivenje zaštitnih maski koje će grad dijeliti sugrađanima.

U toku je i druga dezinfekcija gradskih ulica od uspostavljanja vanrednih mjera.

Prema Jovićevim riječima, prodavnicama auto-dijelova omogućena je dostava dijelova auto-mehaničarskim radnjama kojima je ranije dozvoljen rad.

Zamjenik gradonačelnika najavio je i donošenje odluke o olakšicama za mart koje se odnose na plaćanje rata za rentu i uređenje poljoprivrednog zemljišta.

Jović je pozvao sugrađane da ostanu u kućama i poštuju sve preporuke u borbi protiv širenja virusa korona.

 


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.