Bićemo tvrd orah za sve


Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH okupila se u nedjelju u Lukavcu, gdje je počela pripreme za Evropsko prvenstvo (U-19), koje će se od 19. avgusta do 1. septembra uporedo održati u Zenici i Osijeku.

Nedavno je održan žrijeb grupa za Euro, a odlučeno je da će se bh. odbojkašice takmičiti u Grupi 1, zajedno sa selekcijama Italije, Srbije, Slovačke,Bjelorusije i Poljske. Selektor Natmir Buljubašić u Lukavcu radi se 19 najboljih mladih odbojkašica, a među njima je i sedamnaestgodišnja Bilećanka Irena Vukoje. Članica najtrofejnije bh. ekipe sretna je što je dio ove ekipe koja će pokušati da u što boljem svjetlu prezentuje bh. odbojku na ovom velikom događaju.

“Okupile smo se u Lukavcu i ono što mogu reći jeste da među djevojkama vlada sjajna atmosfera. Ovdje imamo zaista sjajne uslove i vjerujem kako ćemo biti spremne za Evropsko prvenstvo. Imamo dobru i talentovanu generaciju. Naravno da neće biti nimalo lako izboriti se sa svim tim ekipama, pogotovo zbog ovakve epidemiološke situacije. Kao i do sada, daćemo maksimum na terenu te i ovaj put garantujemo da ćemo se potruditi da BiH predstavimo u najboljem mogućem svjetlu”, izjavila je talentovana tehničarka bh. selekcije.

Ona je već dvije godine članica Bimal Jedinstva. Odbojkom se počela baviti sa 11 godina u rodnoj Bileći, a u Brčko je stigla kao jedna od najtalentovanijih igračica. Dosta uspjeha imala je i u kadetskoj reprezentaciji, s kojom je prije dvije godine osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu.

“Mogu biti sretna što sam članica Bimal Jedinstva, u kojem sam dosta napredovala. Drugi sam tehničar ekipe i vjerujem kako će moja karijera u ovoj sredini iz godine u godinu napredovati”, ističe Vukoje i dodaje:

“Sa 15 godina sam nastupala za kadetsku selekciju, koja je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem bronzane medalje u Đakovici. Naredne godine osvojile smo šesto mjesto na Balkanijadi u Lukavcu, a sada se nadam dobrim nastupima i rezultatima sa juniorskom reprezentacijom. Jedno je sigurno, bićemo tvrd orah za svakoga na EP.”

Inače, na turniru u Osijeku u okviru Grupe 2 nastupiće Hrvatska, Rusija, Turska, Njemačka, Bugarska i Francuska. Po dvije prvoplasirane ekipe plasiraće se u polufinale, koje će se, kao i finalni meč, odigrati u zeničkoj Areni. Još nije poznato da li će se prvenstvo igrati sa prisustvom gledalaca ili bez njih, a sve će zavisiti od epidemiološke situacije u BiH i Hrvatskoj.

Izvor


Pratite BijeljinaCaffe.info putem društvenih mreža Facebook i Instagram.